Fortsæt til indhold

LIU 1 år – tillykke

Tillykke med fødselsdagen!

I denne uge (torsdag 28/6-2018) rundede Lejre Idrætsunion sit første år. Vi mener selv at der har været meget fart på og at vi allerede er kommet længere end vi turde drømme om da vi startede. Vi havde oprindeligt et håb om at nå at få 50 % af foreningerne med I løbet af det første år, men dengang troede vi at der “kun“ var 44 foreninger, hvor det rigtige antal er 57. Vi har nu 34 foreninger med, men lige så vigtigt er der ikke så få der har en beslutning om medlemskab på deres bestyrelsesmøder hen over sommeren. Med hensyn til antallet af foreningernes medlemmer, håbede vi på at kunne runde 5000 I løbet af det første år, ud af de potentielle 11700 medlemmer der var. Vi er nu virkelig tæt på 8000 medlemmer (7922 for at være nøjagtig).  Tal vi finder rigtig glædelige, men måske også er udtryk for at der har været et stort behov for at få gjort noget ved de vilkår idrætten arbejder under.

Ovenstående er vigtigt. Det er vigtigt fordi de betyder at vi taler med større kraft når vi siger noget. Det er også vigtigt fordi der bliver lyttet mere, når vi blandt andet taler idrættens sag med vores folkevalgte politikere. Også her føler vi selv at vi er kommet godt fra land. Vi har lige afsendt vores ønsker til budgettet for de kommende år, hvor vi ikke kan understege nok, hvor vigtigt det er, at de positive initiativer der er igangsat nogle steder i kommunen, fortsættes i de kommende år. Ligesom det er vigtigt at man sørger for at vores faciliteter tilføres tilstrækkeligt med ressourcer til at få bragt dem op på et niveau der er 2018 værdigt. Desuden har vi også bedt om at der udmøntes puljemidler til de projekter vi alle håber på kan igangsættes i forbindelse med valget af Lejre Kommune som Visionskommune for projekt „Bevæg dig for livet“. Hvis man skal lykkes med at få gjort flere borgere aktive og også gerne aktive i foreninger, så skal der tages nogle initiativer, som kræver at der også bliver frigjort nogle ressourcer.

I bestyrelsen glæder vi os til endnu et spændende år, hvor vi forhåbentligt begynder at kunne se flere konkrete gevinster fra det arbejde der foregår i unionen – og ikke mindst i alle vores medlemsforeninger. Tillykke til os alle sammen med fødselsdagen og må solen forsat skinne på os.

Lars Dalsgaard
Formand

Skriv et svar